Informatie

Wat is FTO Tennis?

FTO Tennis organiseert indoor tenniscompetities in hallen in het oosten van Nederland. De competitie loopt van begin september tot eind maart/begin april. Er wordt op vaste tijden gespeeld, de wedstrijden duren twee uur.

Onze winter tennis Competities:

 • Dames Competitie op vrijdag
 • Heren Competitie, Gemengde Competitie en Dames Competitie op zaterdag
 • Jeugd Competitie op zondag

Kenmerken FTO Tennis Competities:

 • vaste speeldagen
 • vaste speeltijden
 • dubbelcompetitie
 • poules van gelijke speelsterkte
 • indoor
 • gezellige competitie
 • vormbehoud in de winter
 • professionele competitieleiding

Historie

FTO (Federatie Tennishallen Oost Nederland) is opgericht in 1982. In eerste instantie werd er in zeven hallen gespeeld. Inmiddels zijn er achttien hallen aangesloten bij FTO Tennis, en komen de teams uit Friesland, Flevoland, Drenthe, Overijssel, Gelderland en het Duitse Euregio-grensgebied.

Bestuur

Jan Hofland, voorzitter

Peter van der Sar, penningmeester

Tim Tenten, secretaris

Ellen Sangers

Tenniscompetitie Senioren

Algemeen

Alle indoor FTO Tennis competities voor de senioren zijn dubbelcompetities. Er wordt van begin september tot eind maart/begin april gespeeld. Een team bestaat uit minimaal vier spelers. De wedstrijden worden in een blok van 2 keer 2 uur gespeeld. Je kunt een voorkeurstijd en voorkeurshal aangeven, met de planning wordt hier zoveel mogelijk rekening mee gehouden.

Competitievormen

Dames Competitie op vrijdag 
De Dames Competitie op vrijdag start in oktober. Een poule bestaat uit 5 teams, die twee keer tegen elkaar spelen, in totaal dus 8 wedstrijden. In principe speelt men eenmaal per 2 à 3 weken (uitgezonderd de schoolvakanties). De aanvangstijd van de wedstrijden is 09.00 uur of 11.00 uur.

Heren Competitie en Gemengde Competitie op zaterdag
Begin september start de Heren Competitie, een week later gevolgd door de Gemengde Competitie. Een poule bestaat uit 7 teams, die twee keer tegen elkaar spelen (12 wedstrijden in totaal). Er wordt ongeveer eenmaal per 2 weken gespeeld. Een herenteam moet uit minimaal 4 heren bestaan en een gemengd team uit minimaal 2 heren en 2 dames. De speeltijd is van 9:00 uur tot 20:00 uur.

Dames Competitie op zaterdag
De Dames Competitie op zaterdag start begin september. Een poule bestaat uit 5 teams, men speelt twee keer tegen elkaar, 8 wedstrijden  in totaal. In principe speelt men eenmaal per 2 à 3 weken. De speeltijd is van 9:00 uur tot 20:00 uur.

Tenniscompetitie Jeugd

Voor de jeugd is er in de winter op zondag een leuke indoor FTO Tennis competitie. Deze competitie wordt gespeeld in twaalf FTO Tennis hallen in het oosten van Nederland. Er is zelfs een hal in Duitsland.

Er wordt gespeeld in de kleuren oranje, groen en geel in teams van 2 of 3 spelers (meer mag natuurlijk ook als je wilt rouleren). De competitie is voor jongens en meisjes. Je kunt ook in een mixteam spelen. Je speelt in totaal zes wedstrijden, 3x voor de kerstvakantie en 3x na de kerstvakantie. De indeling is op speelsterkte en er wordt zoveel mogelijk gespeeld in de eigen regio. De meeste poules bestaan uit vier teams, indien mogelijk is er een herindeling op sterkte in de tweede helft van de competitie.

In elke hal is een dagleider aanwezig. De dagleider zorgt voor de tennisballen en kan alle vragen beantwoorden.

In seizoen 2020-2021, de 8e editie, werken we weer samen met de KNLTB. Dit betekent dat de kinderen zelf de uitslagen mogen invullen in de mijnKNLTB app. Voor de groene en gele spelers telt de rating mee in het DSS-systeem.

 

Houd onze website in de gaten voor de inschrijving voor de FTO Tennis Jeugd Competitie!