Informatie

Wat is FTO Tennis?

FTO Tennis organiseert indoor tenniscompetities in hallen in het oosten van Nederland. De competitie loopt van begin september tot eind maart/begin april. Er wordt op vaste tijden gespeeld, de wedstrijden duren twee uur.

Onze winter tennis Competities:

 • Dames Competitie op vrijdag
 • Heren Competitie, Gemengde Competitie en Dames Competitie op zaterdag
 • Jeugd Competitie op zondag
 • 8&9 Competitie op vrijdagavond en zondag

Kenmerken FTO Tennis Competities:

 • vaste speeldagen
 • vaste speeltijden
 • dubbelcompetitie
 • poules van gelijke speelsterkte
 • indoor
 • gezellige competitie
 • het werken aan je rating
 • vormbehoud in de winter
 • professionele competitieleiding

Historie

FTO (Federatie Tennishallen Oost Nederland) is opgericht in 1982. In eerste instantie werd er in zeven hallen gespeeld. Inmiddels zijn er achttien hallen aangesloten bij FTO Tennis, en komen de teams uit Friesland, Flevoland, Drenthe, Overijssel, Gelderland en het Duitse Euregio-grensgebied.

Bestuur

Jan Hofland, voorzitter

Peter van der Sar, penningmeester

Tim Tenten, secretaris

Ellen Sangers

Mike Luttikhuis

Tenniscompetitie Senioren

Algemeen

Alle indoor FTO Tennis competities voor de senioren zijn dubbelcompetities. Er wordt van begin september tot eind maart/begin april gespeeld. Een team bestaat uit minimaal vier spelers. De wedstrijden worden in een blok van 2 keer 2 uur gespeeld. Je kunt een voorkeurstijd en voorkeurshal aangeven, met de planning wordt hier zoveel mogelijk rekening mee gehouden.

Competitievormen

Dames Competitie op vrijdag 
De Dames Competitie op vrijdag start in oktober. Een poule bestaat uit 5 teams, die twee keer tegen elkaar spelen, in totaal dus 8 wedstrijden. De wedstrijden worden zo evenredig mogelijk verdeeld over het seizoen waarbij het streven is om eenmaal per 2 à 3 weken (uitgezonderd de schoolvakanties) te spelen. De aanvangstijd van de wedstrijden is tussen 09.00 uur & 11.00 uur. Deze competitie wordt gespeeld met het DDS-systeem.

Heren Competitie en Gemengde Competitie op zaterdag
Begin september start de Heren en de Gemengde Competitie. Een poule bestaat uit 7 teams (afhankelijk van opgave), die twee keer tegen elkaar spelen (12 wedstrijden in totaal). Deze wedstrijden worden zo evenredig mogelijk verdeeld over het seizoen. Een herenteam moet uit minimaal 4 heren bestaan en een gemengd team uit minimaal 2 heren en 2 dames. De speeltijd is van 9:00 uur tot 20:00 uur. Deze competitie wordt gespeeld met het DDS-systeem.

Dames Competitie op zaterdag
De Dames Competitie op zaterdag start begin september. Een poule bestaat uit 5 teams (afhankelijk van opgave), men speelt twee keer tegen elkaar, 8 wedstrijden  in totaal. Deze wedstrijden worden zo evenredig mogelijk verdeeld over het seizoen. De speeltijd is van 9:00 uur tot 20:00 uur. Deze competitie wordt gespeeld met het DDS-systeem.

8/9 Competitie

Algemene informatie

Alle indoor FTO Tennis competities voor de senioren zijn dubbelcompetities. Er wordt in 2 periodes gespeeld. In februari/maart of in november/december wordt er gespeeld op de zondag. Een team bestaat uit minimaal twee spelers. De wedstrijden worden in een blok van 2 keer 1 uur gespeeld. Je kunt een voorkeurstijd en voorkeurshal aangeven, met de planning wordt hier zoveel mogelijk rekening mee gehouden.

Deelnemende hallen

Zondag

Speeldatum per locatie:
- Borne/wierden:
- Emmeloord/Steenwijk:
- Haaksbergen:

Tenniscompetitie Jeugd

Voor de jeugd is er in de winter op zondag een leuke indoor FTO Tennis competitie. Deze competitie wordt gespeeld in twaalf FTO Tennis hallen in het oosten van Nederland. Er is zelfs een hal in Duitsland.

Er wordt gespeeld in de kleuren oranje, groen en geel in teams van 2 of 3 spelers (meer mag natuurlijk ook als je wilt rouleren). De competitie is voor jongens en meisjes. Je kunt ook in een mixteam spelen. Je speelt in totaal zes wedstrijden, in de basis 3x voor de kerstvakantie en 3x na de kerstvakantie. De indeling is op speelsterkte en er wordt zoveel mogelijk gespeeld in de eigen regio. De poules bestaan uit vier of 7 teams, indien mogelijk is er een herindeling op sterkte in de tweede helft van de competitie.

In elke hal is er iemand aanwezig die zorgt voor de tennisballen en die alle vragen kan beantwoorden.

In seizoen 2023-2024, de 11e editie, werken we weer samen met de KNLTB. Dit betekent dat de kinderen zelf de uitslagen mogen invullen in de mijnKNLTB app. Voor de groene en gele spelers telt de rating mee in het DSS-systeem.

 

Houd onze website in de gaten voor de inschrijving voor de FTO Tennis Jeugd Competitie!