Blog: ‘Ik mis de tennisuitjes met het team!’

Het is hartje winter, vroeg donker, koud buiten en alle tennishallen zijn gesloten. Normaal gesproken zouden we nu al met ons tennisteam overleggen, via onze whatsapp-groep, wie er tennissen komend weekend in de FTO competitie, welke dubbels we formeren en speculeren we over wie er bij de tegenstanders meespelen. De voorpret is bijna net zo leuk als het daadwerkelijk beleven van de dag zelf.

We spelen mee in de Ereklasse A van de herencompetitie op zaterdag. Een team bestaande uit Rob Riesmeijer, Jasper Vogt, Dennis Nijhuis, Jelle Stoker, Wouter Zocca, Micheal Willemsen en ikzelf. Een tennisteam dat elkaar ook als vrienden beschouwd en zo ervaren we de speeldagen ook. Gezellig op pad met tennisvrienden.

Ruim een uur voor aanvang van de eerste dubbelwedstrijden verzamelen we bij Kei-Fit Haaksbergen voor een eerste kopje koffie, praten we bij en stappen we de auto’s in. Onderweg worden er foto’s gedeeld in whatsapp en grappen gemaakt. We komen aan op onze bestemming, vaak spelen we onze uitwedstrijden in Borne of in Raalte.

Terug in de tijd: Vandaag spelen we tegen ‘DLS Trainingen’ in racketcentrum Borne. Het is een weerzien met oude bekenden, want sommige tennissers zie ik het hele jaar door niet, totdat we elkaar weer tegenkomen op de tennisbaan tijdens de FTO competitie. We starten met een kopje koffie en verplaatsen ons daarna naar de tennisbanen om te starten met de eerste dubbelwedstrijden. Jelle en Rob spelen de eerste dubbel tegen Pascal Nijland en Paolo Zocca. Ik en Wouter spelen tegen Eric Zwijnenberg en Michael Teuiten. De wedstrijden gaan gelijk op, Wouter en ik winnen de eerste set en Rob en Jelle verliezen de eerste set. In de FTO competitie loopt een set tot 5 en speel je bij 4 – 4 een beslissende tiebreak. In onze tweede set trekken we de tiebreak uiteindelijk over de streep. We komen 2 – 2 uit de eerste dubbelronde, want elke set is 1 punt waard. Er wordt fanatiek getennist en iedereen wil winnen, echter wordt er ook enorm genoten van elkaars spel. Uiteindelijk winnen we de speeldag met 3 – 5 en lopen we voldaan richting de horeca. Tijd voor een biertje en een bitterbal, tijd voor gezelligheid!

Naast dat ik als tennisliefhebber meespeel in de FTO competitie ben ik ook haleigenaar. Kei-Fit Haaksbergen beschikt o.a. over 5 indoor tennisbanen en 6 gravelbanen buiten. Op vrijdag, zaterdag en zondag worden er wekelijks veel wedstrijden gespeeld tijdens KNLTB voorjaars- en najaarscompetitie en in het winterseizoen tijdens de FTO competitie. Nu ligt alles al een jaar zo goed als stil, we hebben even genoten van de KNLTB najaarscompetitie, echter had deze ook niet de beleving van de voorgaande jaren. De horeca was gesloten, men moest in de buitenlucht wachten en dus was men weersafhankelijk.

Het is een grote uitdaging om de huidige tijd door te komen. We zoeken naar mogelijkheden om alle tennissers toch te helpen, actief te houden en zelfs te verrassen. Zo hebben we samenwerkingen gezocht met collega-verenigingen om alle jeugdlessen door te kunnen laten gaan en de senioren de mogelijkheid te bieden toch door te tennissen in deze maanden. Daarnaast hebben we het ‘Rondje Kei-Fit’ uitgezet, wandelroutes van 5, 7,5 en 10 kilometer, waarbij er om de zoveel kilometer een KF bordje staat met een QR code. Deze QR code geeft de wandelaars een beweegopdracht, ons motto is dan ook: Rust Roest, Blijf Bewegen!

En dat wil ik alle tennissers ook mee geven! Blijf bewegen, blijf positief en denk in mogelijkheden. Ik hoop jullie in het FTO seizoen 2021-2022 weer terug te zien!

Met sportieve groet,

Tim Tenten